Што е колаче?

Колаче е безбедна текстуална датотека која ја зачувува веб-локацијата на вашиот компјутер или мобилен уред кога ја посетувате. Датотеката се користи од страна на сајтот за да се идентификува вашето присуство и вашите операции со цел да се прилагоди на вашата посета во согласност со вашите потреби. Кога ќе ја посетите веб-страницата на metaloBox, може да се случи нашиот сервер да ги зачува датотеките за колачиња на вашиот компјутер. Вашиот веб пребарувач може да побара од вас да ги прифатите овие датотеки, освен ако не го поставите пребарувачот автоматски да ги прифаќа сите колачиња. 

Зошто ги користиме колачињата?

Колачињата првенствено обезбедуваат услуга на нашите клиенти и нивната функција е да ја зголемат релевантноста и реактивниот капацитет на страната на  metaloBox.

Со користење на колачиња, може да го понудиме следното: 

     • Побрз и полесен пристап до целата содржина.

     • Следење на предмети во кошницата.

     • Следење на сообраќајните модели, однесувањето и референците на посетителите, што ни овозможува да го подобриме нашиот веб-сајт.

     • Можност за споделување на веб страниците на сајтовите на социјалните медиуми.


Ваша согласност

Со користење на нашата веб-страница и со прегледување на содржината, давате согласност ние да користиме колачиња во согласност со принципот за заштита на податоците. Ако не сакате да дозволите колачиња, постои опција да ги одбиете. Во исто време, не заборавајте дека ако одбиете употреба на колачиња, работата на нашата веб-страница нема да биде оптимална.

Важно предупредување во врска со колачињата: Ние не ги продаваме колачињата или податоците собрани со користење на колачиња на трето лице.

metaloBox користи три типа колачиња на оваа страница: 

     1. Строго потребни колачиња 

     2. Колачиња за изведба

1.

Вид на колаче: Строго потребно колаче 

Функција: Овие колачиња овозможуваат навигација на веб-страницата и користење на функциите на сајтот.

Тие собираат лични податоци: Да, но собраните податоци се чуваат само привремено. 


2.

Вид на колаче: колаче за изведба

Функција: Овие колачиња им објаснуваат на посетителите  како да ја користат веб-страницата, за да можеме дополнително да го подобриме функционирањето на веб-страницата и да го измениме видот на понудената содржина. Ние генерално ангажираме независни истражувачи и истражувачки компании ("трети лица") за обезбедување на овие услуги. Колачињата што ги прават овие фирми се нарекуваат "колачиња што потекнуваат од трето лице". 

Тие собираат лични податоци: Да, но собраните информации го идентификуваат само компјутерот, а не личниот идентитет. Податоците собрани се сумирани анонимно.


Одбивајќи колачиња

Ако не сакате вашиот компјутер да ги сочува колачињата, можете да го одбиете користењето  на колачиња со помош на вашиот веб пребарувач. Треба да знаете дека ако ги одбиете колачињата, можно е нашата веб-страница и другите сајтови да не функционираат оптимално.

Изјава за заштита на податоците

Тајност

metaloBox се стреми да ги спроведе највисоките стандарди за интегритет во однос на сите онлајн посетители. Кога ќе ја посетите страната на metaloBox, ја почитуваме вашата приватност. Овој принцип на тајност објаснува како ние ги обработуваме информациите што ги добиваме за вас , кога ќе ја посетите нашата почетна страница, како што се:

• Податоци собрани од нас

• Со почит кон изборот кој ви е достапен, како ние ги користиме информациите и кому ги пренесуваме

• Нашето ветување, дека имаме соодветни безбедносни процедури, кои се на нашата страница, да ги заштитиме податоците под наша контрола од загуба, злоупотреба или измена.


КОМУНИКАЦИЈА: Информации кои ги собираме и како ги користиме

metaloBox собира два вида на информации за вас кога ќе ја посетите нашата веб-страница: Лични податоци кога ќе поставите нарачка и се претплатите на билтенот (вклучувајќи, на пример, вашето име, адреса, телефонски број и e-mail адреса) лични, кумулативни податоци (податоци како што се страниците на нашата веб-страница што сте ги посетиле и вашата IP адреса).


1. Информации што ги собираме

Ние собираме информации за вас кои не можат лично да се идентификуваат на следниве начини:

Колачиња

Во одредени точки при вашата посета на страницата на metaloBox, нашиот сервер може да испрати датотека "колаче" на вашиот компјутер. Веб пребарувачот може да ве предупреди дека ја примате оваа датотека, освен ако не сте го поставиле пребарувачот автоматски да ги прифаќа сите колачиња. Датотеките за колачиња првенствено се користат како услуга за корисниците, со цел да се прошири релевантноста и реактивноста на metaloBox-страницата. Ние можеме да ги поврземе информациите за колачиња со какви било лични информации кои сте ги дале.

Други информации кои не се лични за идентификација

Почетната страница на metaloBox може да собира информации кои не се лични за идентификување за време на вашата посета на нашата веб-страница, како што се типот на пребарувачот, оперативниот систем, име на домеин или IP адреса. IP адресата е број кој автоматски се дава на вашиот компјутер кога пребарувате на Интернет. Веб серверите - оние големи компјутери кои им служат на веб-страници - автоматски го идентификуваат вашиот компјутер врз основа на неговата IP адреса. Кога ги посетувате страниците на веб-страницата на металоБок, нашиот сервер ја евидентира вашата IP адреса. Ние, од друга страна, не ги поврзуваме  IP -адресите со какви било лични информации. Ова значи дека ние го снимаме времетраењето на вашата врска, но останувате анонимни за нас. Ги користиме само информациите за IP адреса за да ја подобриме услугата на страницата на metaloBox, а потоа се исфрла на крајот на секој период на поврзување поминато на нашата страница.

metaloBox собира информации преку "реферери" и од различни варијабили на околината. Реферерот е информација која прелистувачот ја насочува кон серверот metaloBox, кој се однесува на URL-то од кое сте дошле. "Променливите на околината" вклучуваат, меѓу другото, домеинот од кој се поврзувате со Интернет, должината на времето кое го поминавте на нашата веб-страница, видот на веб-пребарувачот и оперативниот систем или платформата што ја користевте, Интернет адресата на страната што ја оставивте за да ја посетите metaloBox , имињата на страниците што ги посетувате додека сте на нашата веб-страница и интернет адресата на почетната страница што ја посетувате потоа. Причината зошто ги собираме сите овие информации е дека тоа овозможува да се демонстрираат широки демографски трендови, така што тогаш можеме да обезбедиме информации во согласност со вашите интереси, со цел да го подобриме вашето искуство на веб-страницата на metaloBox . metaloBox  може да чува информации за "реферер" за ограничено време, пред да ги избрише.

2. Линкови

Оваа страница може да содржи линкови до други страници. Ве известуваме дека ние не преземаме одговорност за тајните практики на овие страници. Ги молиме нашите корисници да ги прочитаат изјавите за тајност на секоја почетна страница што ја посетуваат. Оваа изјава за тајност важи само за информациите